Skip to main content
main-content

01.11.2010 | Ausgabe 6/2010

Current Allergy and Asthma Reports 6/2010

Oral Food Desensitization

Zeitschrift:
Current Allergy and Asthma Reports > Ausgabe 6/2010
Autoren:
Todd D. Green, A. Wesley Burks

Abstract

The immunologic interactions in the gastrointestinal tract are extensive and complex. In most cases, the end result of this activity is one of tolerance, which refers to the inhibition of an immune response. However, in a minority of cases, food allergy develops, and this seems to be increasing in prevalence. We continue to learn about the mechanisms involved in these processes and the factors that may promote tolerance as opposed to allergy. At this point, management of food allergy consists of allergen avoidance and readiness to manage an accidental exposure reaction, but using current knowledge of gastrointestinal immunity, researchers are investigating immunomodulatory approaches that will provide “active” therapy for food allergy and induce tolerance. Oral immunotherapy is one important therapy being studied, and in this article, we review recent results from studies of this potential treatment for food allergy.

Bitte loggen Sie sich ein, um Zugang zu diesem Inhalt zu erhalten

★ PREMIUM-INHALT
e.Med Interdisziplinär

Mit e.Med Interdisziplinär erhalten Sie Zugang zu allen CME-Fortbildungen und Fachzeitschriften auf SpringerMedizin.de. Zusätzlich können Sie eine Zeitschrift Ihrer Wahl in gedruckter Form beziehen – ohne Aufpreis.

Literatur
Über diesen Artikel

Weitere Artikel der Ausgabe 6/2010

Current Allergy and Asthma Reports 6/2010 Zur Ausgabe

Neu im Fachgebiet HNO

Mail Icon II Newsletter

Bestellen Sie unseren kostenlosen Newsletter Update HNO und bleiben Sie gut informiert – ganz bequem per eMail.

Bildnachweise