







A Research and QI Collaboration Supporting Practices in Improving Care for Complex Elderly Patients



SPIDER: A <u>Structured Process</u> Informed by <u>Data</u>, <u>Evidence</u> and <u>R</u>esearch.

Learning Collaborative Launch September 14, 2018 DFCM (Rooms 303/365), 500 University Avenue, Toronto

Time	Minutes	Activities	Lead
08:30 to 08:55	25 min	Welcome Introductions Launch overview System Thinking - 'Clap Focus' 	Michelle Greiver, Trish O'Brien & Jeremy Rezmovitz
08:55 to 09:25	30 min	What is SPIDER?-The research project-The evidence base	Michelle Greiver
09:25 to 10:00	35 min	 The Quality Improvement Approach Collaboration - 'Complete the Picture' Learning collaborative design Patient engagement 	Trish O'Brien, Jeremy Rezmovitz & Teams
10:00 to 10:20	20 min	Break	
10:20 to 11:05	45 min	 Decision-making with Data to Improve Care Reflecting on practice-level data Deciding on action 	Noah Ivers
11:05 to 12:00	55 min	 The Quality Improvement Approach (cont.) Team engagement QI Coach - 'improvement enabler' QI Curriculum Improvement Pathway 	Trish O'Brien, Christina Southey, Jeremy Rezmovitz & Teams
12:00 to 13:00	60 min	System Thinking - 'Clap Focus' Lunch	









Time	Minutes	Activities	Lead
13:00 to 13:30	30 min	Working together for improvement 'Group Think'	Jeremy Rezmovitz & Teams
13:30 to 14:25	55 min	Charting the Pathway to Improvement - Initiating the QI Project Charter	Trish O'Brien, Michelle Greiver & Jeremy Rezmovitz
14:25 to 14:45	20 min	Break	
14:45 to 15:00	15 min	Reflecting on what matters – 'Mad Tea Party'	Trish O'Brien & Jeremy Rezmovitz
15:00 to 15:45	45 min	 Charting the Pathway to Improvement (Cont'd) Incorporating the evidence Project Charter planning 	Trish O'Brien & Michelle Greiver
15:45 to 16:00	15 min	Wrap-up – Evaluation	Trish O'Brien, Christina Southey & Teams