Skip to main content
main-content

Zeitschrift

European Journal of Nutrition

European Journal of Nutrition OnlineFirst articles

18.11.2017 | Original Contribution

Blood–brain barrier transport and neuroprotective potential of blackberry-digested polyphenols: an in vitro study

The increase in life expectancy in developed countries has increased the incidence of age-related diseases, especially neurodegenerative diseases. Those diseases are becoming a major problem in terms of health and wellbeing with a substantial …

18.11.2017 | Original Contribution

Whole milk consumption and risk of cardiovascular disease and mortality: Isfahan Cohort Study

Cardiovascular disease (CVD) mortality has increased substantially during the past two decades comprising one-third of global death [ 1 ]. Iran has recently faced an alarmingly high rate of CVDs [ 2 ]. Healthy lifestyle has been generally …

17.11.2017 | Supplement Open Access

Dietary guidance for lutein: consideration for intake recommendations is scientifically supported

Lutein, a yellow xanthophyll carotenoid found in egg yolks and many colorful fruits and vegetables, has gained public health interest for its putative role in visual performance and reducing the risk of age-related macular degeneration. The …

16.11.2017 | Original Contribution Open Access

Evaluation of antioxidative and diabetes-preventive properties of an ancient grain, KAMUT® khorasan wheat, in healthy volunteers

Recent studies have demonstrated an increase in consuming whole grain and its derivative products associated with a reduced risk to develop chronic diseases, i.e. cancer, cardiovascular disease, diabetes and obesity [ 1 , 2 ]. Different mechanisms …

11.11.2017 | Review Open Access

A systematic review of dietary interventions for gestational weight gain and gestational diabetes in overweight and obese pregnant women

Obesity is a public health concern in Finland and other developed countries. Overweight is defined as a body mass index (BMI) ≥ 25, and obesity is defined as a BMI ≥ 30 [ 1 ]. Generally, in European countries, the percentages of obese, pregnant …

Aktuelle Ausgaben

Weitere Informationen

Bestellen Sie jetzt e.Med Innere Medizin und erhalten Sie das Buch "Kachexie bei Tumorerkrankungen" als Prämie!


Neu im Fachgebiet Innere Medizin

Meistgelesene Bücher aus der Inneren Medizin

  • 2017 | Buch

    Repetitorium Internistische Intensivmedizin

    In diesem Werk findet sich das gesamte Spektrum der internistischen Intensivmedizin systematisch, leitlinienorientiert und praxisnah dargestellt. Es eignet sich hervorragend sowohl zur Prüfungsvorbereitung als auch zum schnellen Nachschlagen im Klinikalltag.

    Herausgeber:
    Guido Michels, Matthias Kochanek
  • 2016 | Buch

    Ambulant erworbene Pneumonie

    Was, wann, warum – Dieses Buch bietet differenzierte Diagnostik und Therapie der ambulant erworbenen Pneumonie zur sofortigen sicheren Anwendung. Entsprechend der neuesten Studien und Leitlinien aller wichtigen Fachgesellschaften.

    Herausgeber:
    Santiago Ewig
  • 2015 | Buch

    Viszeralmedizin

    Interdisziplinäres Facharztwissen Gastroenterologie und Viszeralchirurgie

    In diesem Buch stellen erfahrene Kliniker aus Gastroenterologie und Viszeralchirurgie zusammen die interdisziplinären Diagnostik- und Therapiekonzepte der Viszeralmedizin dar. In kompakter, stichwortartiger Form und mit vielen praxisnahe Empfehlungen!

    Herausgeber:
    J.F. Erckenbrecht, Sven Jonas
  • 2013 | Buch

    Diabetes-Handbuch

    Grundlagen, Diagnostik, Therapie: Das beliebte und erfolgreiche Diabetes-Handbuch für Arztpraxis und Klinik – mit den wichtigsten Tipps, Tricks und Infos von multiprofessionellen Diabetes-Teams! 

    Autoren:
    Peter Hien, Bernhard Böhm, Bernhard Böhm, Simone Claudi-Böhm, Christoph Krämer, Klaus Kohlhas

Mail Icon II Newsletter

Bestellen Sie unseren kostenlosen Newsletter Update Innere Medizin und bleiben Sie gut informiert – ganz bequem per eMail.